Szünidei túlélő show

Kétségbeesésemben fogalmazódott meg ez a bejegyzés.
Nálunk, augusztus hónapban van oviszünet, de a héten az óvó nénik nagyon kedvesen közölték, „nem kötelező már vinni a gyereket az oviba”. Úgyis otthon vagy gyesen a picivel (4 hónapos). Azt hittem, van még egy kis időm, mielőtt mind a kettő otthon lesz. De a sors……

Jött: a kétségbeesés, a para, a mit fogok kezdeni 2 gyerekkel, gondolkodás, és végül a megoldás. TERVEZÉS.

Meg kell terveznem, hogyan tudom a háztartást rendben tartani a két gyerek mellett.

Ezer tippet lehet olvasni, milyen programokat találj ki a gyerekeknek, hová vidd el őket, mit főzz nekik, de mi a helyzet a háztartásunkkal?

Azt hogyan tartsuk rendben a gyerekek mellet?

Nálunk, hogy otthon vannak, nagyobb lett a felfordulás, és a kosz. Ezt azért nem hagyhatjuk így, amíg nem lesz szeptember.

Én mindig is bevontam a gyerkőcöt a házimunkába, így napjában kb. 1 órát le is tudtam foglalni vele, ő is élvezte, és szép lassan meg is tanulta, hogy rakjon rendet maga után. Mára 4 évesen ritka, ha rá kell szólnom, hogy pakoljon el maga után. (ez gondolom 12 évesen már nem így lesz)

Gondoltam, összerakok egy kis sorozatot, melyik nap hogyan takaríts, gyerek segítséggel.

Külön helyiségekre, és külön tevékenységekre (rendrakás, takarítás) bontottam a feladatokat.

6 napon keresztül fogsz tőlem kapni egy levelet, amiben tippeket, tanácsokat találsz, hogyan tartsd rendben a gyerekeiddel az otthonodat a szünidő alatt is.

Használd, ha nem akarod, hogy a fejed felett összecsapjanak a hullámok. Ha naponta csinálod, nem lesz nagy káosz, és máris a 24 órából ½ órára megvan a közös programotok. 🙂

Azért a gyerek munkát ne nagyon hangoztasd! 🙂 Csak a játszón dicsekedj, milyen jó munkaerőt szereztél. Azért másnak ne közvetítsd ki.
Játékosan megtanítod mindenre, és következő nyáron, már a lábat feltéve az asztalra, vezényelsz.

Ha nagyon belelendülnétek, és a gyerekek azt mondják „Anya még, még akarunk pakolni „, akkor itt egy újabb kihívás: ennek a segítségével megszabadulhattok, minden felesleges kacattól: Lomtalanítási segédlet!

Holnap a nappali puccba vágásával kezdünk.

Készítsétek elő a gyerekeknek az ötletet!


Mit szólsz hozzá?

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress